tiistai 16. syyskuuta 2014

ruoka matkalla

Moi! Monia varmasti (ainakin itseäni) mietityttää ennen matkalle lähtöä ruoka ja ruokailut (etenkin jos majoitut isäntäperheessä). Mitä saan aamupalaksi ja eväiksi? Syömmekö päivällisen yhdessä? Ovatko ruoka-ajat tosi tarkkaan määrätty? Mistä saan välipaloja? Entäis jos olen allerginen/nirso? Ja lista vain jatkuu ja jatkuun loputtomiin. Nyt on kuitenkin tarkoituksena kertoa omia kokemuksiani Ranskan matkalta ja ruokailuista isäntäperheessä. Tässä aluksi tälläinen "ruokailuaikataulu"

8.00
Aaamupala, omassa perheessäni huonekaverin kanssa.

10.30
Välitunnilla/kesken aktiviteetin oli mulla ainakin (ja suurimmalla osalla muista) jo nälkä, joten osa eväistä tuli siinä syötyä

12.30
Varsinainen lounastauko, söimme eväät loppuun ja mahdollisesti ostin lisää, jos jokin kohta lunch packissä ei miellyttänyt.

(16.00)
Ennen isäntäperheeseen takaisin koulusta/aktiviteetista menoa söin vielä jonkun etukäteen ostamani välipalan jos oli nälkä.

19.00
Näihin aikoihin söimme päivällisen perheessäni.

(22.00)
Hedelmäsose isäntäperheestä tai omia eväitä, jos taas olin vielä nälkäinen.

Elikkä jos majoitut isäntäperheessä, kuuluu sinulle aamupala, lounas (eväät) ja päivällinen. Tämä tarkoittaa sitä, että välipaloja täytyy ostaa itse, tai sitten joistain isäntäperheistä sai kyllä ihan muutenkin. Me söimme aamupalan keskenämme huonekaverini kanssa, mutta päivällisen söimme yleensä isäntäperheen kanssa. 

Kurssin ensimmäisenä/toisena päivänä täytät isäntäperheessäsi lapun johon voit laittaa ruokatoiveita tai ruokia joista et pidä. Allergiat tulisi ilmoittaa ennen kurssin alkua, jotta esim. jos sinulla on keliakia, maitoallergia tai yms. isäntäperhe osaa varautua. Saat myös toisen lapun jossa lukee päivällisajat, isäntäperheen puhelinnumero ja osoite ja yms.

kuva: weheartit

Aamupala oli siis mun isäntäperheessä pääasiassa muroja. Lounaseväät sisälsivät leivän (patonki tai kaksi paria paahtoleipiä), hedelmäsoseen, mehun, eväspatukan ja jonkun jälkkärin esim. keksejä tai sipsipussin. Päivällinen luonnollisesti vaihteli, mutta paljon söimme pastaa, kanaa ja erilaisia lämpimiä kasviksia. On normaalia, että jostain ruoista isäntäperheessä majotuttaessa et pidä, mutta koita kuitenkin maistaa kaikkea ja olla avoin uusille makuelämyksille! Tuohon "ruoka-aikatauluun" täytyy vielä lisätä jääteet, mehut yms. joita tuli pitkin päivää ostettua lisää ja tietenkin satunnaiset jäätelöt ja muut herkut kuululvat asiaan ;)

Kannattaa rohkeasti sanoa isäntäperheellesi, jos he esimerkiksi antavat joka päivä osaksi eväitä mandariinin ja et pidä mandariineistä, että haluaisit eväisiisi jonkun toisen hedelmän. Ei kannata ujostella ja loppujen lopuksi heittää puolet eväistä pois, koska sinulla on mahdollisuus vaikuttaa asiaan!

Ruokaan meni joillakin kurssilaisillani 30 euroa koko matkan aikana ja joillain 200. Riippuen kävikö monta kertaa viikossa ravintolassa ja ostiko aina sen kalleimman karkkipussin, vai pärjäsikö hyvin isäntäperheen eväillä ja osti itse vain muutamia pikkujuttuja. Itse arvioisin, että mulla meni noin 100 euroa ruokaan, koska kävimme kuitenkin pari kertaa ravintolassa parin muun kanssa ja skippasimme isäntäperheen päivällisen. 

Jos tulee mieleen jotain kysyttävää, niin laittakaa vaan kommentteja tai sähköpostia !

Sini




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti